2023.07.16. 19:50
Újdonságok várhatóak a Sobri Kupán
Hagyományosan augusztus második hétvégéjén, ezúttal augusztus 12-én, szombaton rendezik meg az országos hírű Sobri Kupát Nagybaracskán, a Ferenc-csatorna és a termálfürdő melletti területen.
Képünk egy korábbi Sobri Kupán készült
Fotó: Márton Anna / archív-felvétel
Immár a 35. Sobri Kupára készülnek. A versenyzők kétféle kategóriában nevezhetnek. Az első kategória főzői a dunai halászlé készítésében mérhetik össze tudásukat, illetve lehet nevezni vegyes halételek főzésében is. A dunai hallé készítéséhez valamennyien egységesen 3 kiló pontyot használhatnak fel, amit a szervezők biztosítanak, más halat felhasználni tilos. Az értékelésnél – ahogy azt már megszokhatták – számít majd a hallé színe, külleme, állaga, illata, íze és zamata. Pontozzák a halhús ízét és látványát, valamint az étek összbenyomását is. Az idei év újdonsága, hogy a vegyes halételek csoportjában kétféle kategóriát hirdetnek meg.