Tábor

2023.07.07. 18:11

Egy texasi baptista gyülekezet tagjai látogattak el a majsai Menedékvárosba

A texasi baptista gyülekezetek céljuknak tekintik, hogy missziós munkát végezzenek a világ számos pontján. Már több éve Magyarországra is ellátogatnak, hogy segítséget nyújtsanak az itt élő rászorulóknak. A napokban a majsai Menedékvárosban töltöttek néhány napot a képviselőik, akik igen jó tapasztalatokat szereztek az angol nyelvű táborban.

Tapodi Kálmán

Angol nyelvű táborban tanulhattak és ismerkedhettek a keresztyén értékekkel a gyerekek

Fotó: Tapodi Kálmán

Tóthné Frank Anikó, a majsai Menedékváros intézményeinek vezetője elmondta, hogy már évek óta szerették volna, hogy eljussanak hozzájuk is az amerikai gyülekezet képviselői. A világjárvány ugyan késleltette a néhány napos együttlétet, de néhány napja megvalósult az álom és angol nyelvű tábort tartottak az egykori szovjet laktanya épületeiben kialakított Menedékvárosban. 

Egy texasi család – akiknek 16 éves lányuk is szerepet vállalt a misszióban – jóvoltából a gyerekek amellett, hogy angol nyelvet tanulhattak, számos fejlesztő foglalkozáson vehettek részt. A missziósok célja a játékos nyelvtanítás mellett az volt, hogy Isten igéjét, szeretetét minél közelebb vigyék a fiatalokhoz.

A majsai Menedékváros kifejezetten hátrányos helyzetű gyermekeknek, családoknak nyújt átmeneti otthont. 

– Ezek a gyerekek még soha életükben nem találkoztak angol nyelvterületről érkezőkkel. 

Számukra külön érdekesség és élmény volt, hogy idegen nyelvet hallhattak és tanulhattak a táborban – nyilatkozta Tóthné Frank Anikó.

– Ez az egy hét elsősorban arról szólt, hogy szeretnénk Istennek a szeretetét megismertetni az itt élő gyerekekkel, családokkal. A programba nagyon sok fejlesztő elem is bekerült, melyek segítségével próbáltuk például azt is megtanítani a gyerekeknek, hogy egy-egy konfliktushelyzetből hogyan tudnak kijönni – mondta Molnár Tivadar táborvezető, aki hozzátette:  a keresztyén értékek ma is érvényesek és ezeket az értékeket szeretnék a gyerekek életének részévé tenni és játékos módon, énekelve, vidáman megtanítani, miközben komoly történeteket is megismerhetnek a Bibliából.

Shantel Brent Kallysta, a texasi baptista gyülekezet tagja arról beszélt, hogy nagyon különleges helyre érkeztek. 

Bepillanthattak a szolgálat munkájába és látták, hogy nagyon professzionálisan gondoskodnak a családokról. – Nagyon nagy szeretetet mutattak felénk is, ami nagy alázatra indított bennünket a szívünkben és nagyon örülünk, hogy itt lehettünk. Számunkra fontos, hogy bemutassuk Istennek a szeretetét a gyerekeknek, ezért is utazunk a világ minden tájékára – tetté hozzá Shantel Brent Kallysta.

A Menedékváros 27 éve nyújt átmeneti otthont

A Menedék Alapítvány keresztyén hátterű, közhasznú civil szervezetként 1986-os alapítása óta hátrányos helyzetű emberek széles körével foglalkozik: hajléktalanok, fogyatékkal élők, veszélyeztetett fiatalok, egyedülálló szülők, tartós munkanélküliek, romák, szenvedélybetegek, büntetőeljárásban terheltek, jövedelmi szempontból hátrányos helyzetűek. A Menedék intézményeinek fenntartója 2018. február 1-től a Baptista Menedék Szolgálat. 

A kiskunmajsai volt szovjet laktanya területén 1996-ban létrehozták a Menedékvárost, ahol segítséget kapnak a terhelő környezetből „menekülő”, segítséget kérő emberek. Hajléktalanok átmeneti otthona és családok átmeneti otthona fogadja be a rászoruló egyedülállókat, kisgyermekes családokat, számukra a megnyugvás, stabilizálódás, majd az előrelépés lehetőségét kínálja. 2011-ben a Menedékvárosban folyó szakmai munkát és gondozási gyakorlatát az állampolgári jogok országgyűlési biztosa modellértékűnek minősítette. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában