Összefoglaló

2023.02.10. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 10.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

95. születésnapján köszöntötték Hudák Olivér Jánosnét kecskeméti otthonában

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Digital Lions Club a digitális függőség ellen harcol, egyenlőre vesztésre állnak. A céljuk, hogy az okos eszközök, kütyük használata helyett kommunikáljanak egymással a családtagok. Ennek érdekében interaktív előadásokat tartanak gyerekeknek, pedagógusoknak és szülőknek egyaránt.

Kamionnal ütközött össze egy személyautó Kecskeméten, a Szent László körút és a Halasi út kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót. 

A kecskeméti bányais diáklány, Nyíri Kata Luca a Juvenes Translatores középiskolai fordítóverseny hazai nyertese. Március végén Brüsszelben veheti át a díját.

Ambrus Lajos festőművész kiállítással tette emlékezetessé 70. születésnapját. A neves alkotó tárlata a kecskeméti Hírös Agórában csütörtökön nyílt meg.

Országos toborzókampányt indít a honvédség, hogy minél többen megismerhessék a honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket. 

Letért az útról és az oldalára borult egy autó Kiskunhalas közelében péntek délután a Zsanára vezető úton.

A Kecskeméti Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy tiszakécskei halnevelde drótkerítésébe beakadt nagy kócsagot légpuskával több lövéssel lelőtte.

Kecskeméten e hét végén bőséges programkínálatból válogathatnak mindazok, akik szeretnének kimozdulni, élményekkel feltöltődni. 

A 2023-ban végzett hallgatók oklevélátadó ünnepségét tartották február 10-én délelőtt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának dísztermében. 

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij az uniós állam- és kormányfők csütörtöki csúcstalálkozóján tárgyalt egymással.

Összesen több mint 1,8 milliárd forintos európai uniós és önerős forrásból újul meg Kecskemét és Ballószög ivóvízhálózatának egy része. A projekt keretében legalább 10 százalékkal csökkentik a hálózat vízveszteségét.

95. születésnapján köszöntötték Hudák Olivér Jánosnét kecskeméti otthonában. Az idős matróna jó egészségnek örvend, minden nap olvassa a Petőfi Népe napilapot, szeret színezni és keresztrejtvényt fejteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában