Kikapcsolódás

2023.01.27. 08:00

Ezen a hétvégén is sok-sok programból válogathatunk Kecskeméten

Ha van kedvünk kimozdulni és társaságba menni, akkor ezen a hétvégén is tartalmas programokon vehetünk részt. Kecskeméten sokszínű a kínálat: kezdve a sporttól a szabás-varráson és meséken át a csillagászati előadásokig.

Sebestyén Hajnalka

Több programnak is a Katona József Könyvtár ad helyet.

Forrás: Katona József Könyvtár

Ahogyan közeleg a tavasz, haladunk a naptárban úgy bővül a programok sora. Péntekre és szombatra is van néhány ötletünk, azoknak, akik szívesen kikapcsolódnának.

Kezdjük a péntekkel! A Katona József Könyvtárban fél négykor kezdődik a Könyvtári Varroda, ahol a résztvevők a szabás-varrás világában mélyedhetnek el. A program nyitott, érdemes csatlakozni.

A sportolni vágyóknak jó hír: újra lesz pénteken 18 órától Éjszakai Forgatag a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Térben. Bárki ingyen nevezhet csocsó, darts és asztalitenisz versenyekre, kortól és nemtől függetlenül. A sportágak legjobbjai érmet kapnak. A rendezvény alatt ráadásul a büfé is ingyenes.

Szombaton három helyszínen tartanak programokat:

A Katona József Könyvtárban 11 órától látható Jankovics Anna Világgá mentem műsora, mely minden korosztály számára szórakoztatónak ígérkezik. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a www.bacstudastar.hu oldalon megtehető.

A könyvtár ad helyet 15 órakor a Túl az Óperencián című családi mesedélutánnak is. A Jegesmedvemese című programot Roszik Sára könyvtáros vezeti. Természetesen ezúttal sem marad el a közös alkotómunka. A nagyobbakat szólítja meg – szintén 15 órától – a Robotépítők foglalkozás, melyen Molnár Dániel könyvtáros segíti tudásuk bővítésében az építő kedvű gyerekeket.

Az óvodás gyerekeket és szüleiket várják szombaton 9-12 óra között a Corvina intézmény iskolanyitogató rendezvényére a Corvin Mátyás Általános Iskolába. Az ovi-suli börzén bemutatkoznak a Corvin óvodák és iskolák. Az óvodák közül a Ceglédi úti, az Ifjúság úti, a Nyitra utcai, a Mikszáth körúti és a katonatelepi óvodák. Az iskolák közül a Corvin Mátyás, a Hunyadi, a Kertvárosi és a Mathiász János iskola. A délelőtt során 10 órakor műsort adnak a diákok, és lesz játszóház is.

Végül a Planetárium programjából egy kis ízelítő a csillagászat iránt érdeklődőknek. Szombaton a kisebbeknek ajánlják 15 órától a Mesék csillagokról, csillagképekről című gyermekműsort. A nagyobbakat megszólító előadás 16.30-kor kezdődik, címe Év eleji „csillagjóslás” – a 2023-as év látványosabb csillagászati jelenségei. Az érdeklődőket Szűcs László igazgató várja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában