ADOMÁNY

2020.08.04. 07:00

Tanszerekkel támogatják szeptemberben a diákokat Kalocsán

A Csomópont Kalocsán (CsóKa) projekt keretein belül újra megkezdték a tanszerek gyűjtését.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A Csomópont Kalocsán (CsóKa) projektet ismét megvalósító Magyar Pünkösdi Szeretetszolgálat és Art Éra Alapítvány, együttműködve a Közös Liget Alapítvánnyal, megkezdi a tanszerek gyűjtését, hogy szeptembertől támogathassa a rászoruló gyerekek iskolakezdését – tudatták a szervezetek a nekünk eljuttatott levélben.

A közlemény leszögezi: az érintett – hátrányos helyzetű és zömmel roma – családoknak bármilyen használt vagy új tanszer nagy segítség. Várják azok jelentkezését, akik tollat, ceruzát, ecsetet, iskolatáskát, tolltartót, festékkészletet, rajzlapot, órarendet, gyurmát, színes korong- és pálcikaszettet, körzőt, vonalzót, illetve minden mást tudnak adni, „amire az iskolában szükség lehet”.

Pénzadományokat ugyancsak örömmel vesznek, hiszen mindig akad olyan gyermek, akinek valamilyen speciális igénye miatt „kiemelt” segítségre, például étkeztetésre vagy sportszerre van szüksége. Az adományokat a CsóKa közösségi térben lehet leadni, a Petőfi utca végén található Szőlők Közei Szabadidőközpontban, augusztus 1-től szeptemberig, hétfőtől péntekig 10 és 16 óra között. Akinek az adományozással kapcsolatban kérdése lenne, felteheti a Csomópont Kalocsán Facebook-oldalnak üzenve, vagy telefonon, a 30/153-7187-es számon.

Fotó: Gábor János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában