2020.08.10. 11:57
Pörbölyre került szombaton az idei Sobri Kupa
Családias hangulatban zajlott szombaton az országos hírű halászléfőző verseny, a XXXII. Sobri Kupa Nagybaracskán. Idén a szokott helyen, de szigorú szabályok betartásával ünnepeltek. Ezúttal 24 fő dunai hal kategóriában, 11-en pedig vegyes kategóriában neveztek.
Veszeli István főztje bizonyult a legjobbnak
Forrás: Rab Rita
– Innen ma senki sem távozik üres kézzel. Mindenki csak nyer – e szavakkal kezdte mondanivalóját dr. Orosz Sándor, a zsűri elnöke a rendezvény megnyitóján, egyúttal megígérte, bár az értékelés szubjektív, a végén biztosan objektív eredmény születik majd.
– Nagyon szeretek halat főzni. Egész kicsi voltam még, amikor a papámmal együtt kezdtünk főzni. Tavaly pedig már a Sobri Kupára is beneveztem, ahol kilencedik lettem. Az apró fortélyokat aputól lestem el, hogy miből mennyit tegyek bele. Érdekes, hogy a halászlé az az étel, amit annyiféleképpen készítenek el, hogy bár azonos az alaprecept, de kóstoláskor meg tudod állapítani, miből van több, kevesebb a halászlében, vagy éppenséggel milyen összetevőből kellene még hozzátenni – mesélte Bögi Ábel középiskolás tanuló, a verseny legfiatalabb főzője.
Az idei nyertes, Veszeli István örömmel mesélt a nevezés körülményeiről, a készülődésről. – Örültünk, hogy lehetett jönni a versenyre. Barátságos a környezet, jó a hal, szeretünk együtt lenni. Mi kell még? – sorolta Veszeli István.
– A járvány miatt családiasra terveztük az idei versenyt és ez teljes mértékben sikerült. Alig tíz nap alatt betelt a limit. Ahogy láttam, mindenki jól érezte magát, és ez a fontos – mondta Bögi István polgármester.
Eredmények
Al-dunai kategória: 1. Veszeli István – Pörböly, 2. Gyurkics István, 3. Plébánia, Nagybaracska.
Vegyes kategóriában három arany, öt ezüst és öt bronz minősítést osztott ki a zsűri, valamint három helyezésről is döntöttek: 1. Ikotity József, 2. Bíró Antal, 3. Veszeli István.
A legszebben terített asztal a látványzsűri döntése alapján Bögi Emma és Pintér Mariann keze munkáját dicsérte.