2020.02.09. 15:30
Városi Disznótort tartottak Kiskőrös központjában
Két 170 kilós hízót dolgoztak fel a szombati ötödik Városi Disznótoron, Kiskőrösön. A helyi gazdakör rendezte a társasági eseményt a városközpontban.
A városházától 200 méterre a Pátria előtti Pozsonyi úton dolgozták fel a jószágokat. A húsfeldolgozás különböző folyamatait láthatták az érdeklődők, akik sült vért, hurkát, kolbászt és pecsenyehúst is kóstolhattak a látvány konyhán. Somogyi Zoltán gazdaköri tag lapunknak elmondta, hogy szombat este vacsorával várták az érdeklődőket.
Kiskőrösi Városi Disznótor
Mintegy 160 emberre terítettek a művelődési házban. Estére 15 kiló répát, 10 kiló zöldséget pucoltak, s ezen kívül 25 csomag zöldség is került az egy hektónyi levesbe. A második fogás klasszikus hurka, kolbász és 660 töltött káposzta volt. Készült 500 darab hájas tészta is, amelynek a fele diós fele pedig szilvalekváros töltelékű volt.