2019.09.14. 20:00
Strucc és bivaly is főtt a kalocsai bográcsokban
A Kalocsai Paprikafesztivál szombaton zajlott XXIII. Paprikás Ételek Főzőversenyén ugyan a címben látható alapanyagok voltak a legkülönlegesebbek, de minden hagyományosan magyar ételt is sikerült a legelképesztőbb módon elkészíteni.
Fotó: Gábor János
Legékesebb példája az Amatőr Királyi Szakácsklub standján, egy jókora serpenyőben, a spanyol paellához hasonlóan készített párolt-töltött, húsos-zöldéges „Paprika kokárda”.
Főzőversenyek a Kalocsai Paprikafesztiválon
A profi mezőnyben 53 hazai és határon túli csapat szállt ringbe a rangot adó díjakért, de több mint harmincan készítettek ételt a VI. Szürkemarha Pörköltfőző verseny keretében is. A fesztivál pénteki húzóneve az Anna and the Barbies volt, szombaton még színpadra lép – a szűkebb régióban ismert zenekarokon felül – a Budapest Bár. A rendezvény egész hétvégén nyárias időben zajlik, a szervezők legalább tízezer fős látogatottságra számítanak.