2019.05.19. 19:45
Nagyüzemben sütötték a rétest Kiskőrösön
Vasárnap rendezték meg Kiskőrösön a rétesfesztivált, melyen 18 csapat indult.
A szlovákok úgy tartják, hogy a legjobb rétes az, amelyik tésztája vékony ropogós, és a töltelék vastag. Az pedig lehet káposztás, édes és sós túrós, meggyes, mákos, almás. A kőrösi „ szaladgálós” rétes elkészítéséhez 1 kiló liszt kell, 7-8 deciliter langyos sós víz tejjel, egy morzsányi élesztő, 1 tojás, 1 evőkanál zsír, melyet simára kell elkeverni. Három cipóra kell szétbontani, és díszített abroszon kell kidolgozni, meleg zsírral lekenni. Mindezt Hazafi Sándorné mesélte, aki már a nyolcvan évet betöltötte, de ki nem hagyna egy fesztivált sem. Szűcsné Hajdu Mária pedig az ötletgazdája volt a 301-es számot ábrázoló meggyes, édes túrós, és túrós-spenótos, a magyar trikolort ábrázoló rétesnek, melyet Hazafi nénivel és két barátnőjével négyesben készítettek. A versenyzők között kőrösieken kívül vendégcsapatok is sütöttek a versenyen.
Nagyüzemben sütötték a rétest Kiskőrösön