Bács-Kiskun

2024.05.02. 08:31

Kigyulladt olajoshordók és baleset is munkát adott a tűzoltóknak

Kilenc tűzeset és tíz műszaki mentés miatt siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban az elmúlt 48 órában.

Baon.hu

Olajoshordók, raklapok, fahulladékok égtek kedden kora délután Lajosmizsén, az 5. számú főút 72. kilométerénél egy telephelyen, körülbelül 10 négyzetméteren, továbbá a telephelyen kívül körülbelül 1-1,5 hektáron égett az erdő aljnövényzete. A kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett 6 vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel a tüzet eloltották. Egy személy könnyebben megsérült, őt a mentők kórházba szállították –derül ki a katasztrófavédelem összefoglalójából.

tűzoltó, katasztrófavédelem, tűzeset
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A vasúti töltés mellett erdő aljnövényzete égett 200 négyzetméteren Kiskunmajsán, az 5402 számú út 24. klométerszelvényénél, szerdán késő este. A kiskunmajsai és kiskunhalasi hivatásos, valamint a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok használatával eloltották.

Egy lakatlan ingatlanban rongyok égtek szerdán éjjel Kiskunmajsán, a Május 1. utcában. A kiskunmajsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépjármű árokba hajtott csütörtökön kora reggel Csátalján, az 51 számú főút 179. kilométerszelvényénél. A nagybaracskai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították. Egy személy könnyű sérülést szenvedett.

Kedden és szerdán még hat esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet, azaz gaz, avar, nyárfavirágzat tüzéhez, két esetben úttestre dőlt fa eltávolításához, egy esetben villamos vezetékre szakadt faág eltávolításához, három esetben lakásba való bejutáshoz, és három esetben szél által megbontott tetőhöz, esőelvezető csatornához és homlokzati verébdeszka-borításhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában