Kecskemét

2024.05.10. 15:37

Kifosztotta idős áldozatát a román szőnyegárus

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül, előkészítő ülésen jogerősen 1 év 3 hónap végrehajtásban 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt egy 22 éves román férfit, akivel szemben kifosztás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztette – Közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Horváth Péter

A közlemény szerint a szőnyegekkel házaló férfi 2022. december 6-án délután megjelent egy 86 éves nő kecskeméti házánál, ahol leszólította az éppen hazatérő idős asszonyt, és egészen a nappaliig bekísérte, miközben szőnyegvásárlásra próbálta rávenni. Amikor a nő a szobában lévő szekrény ajtaját kinyitotta, a férfi észrevette a polcon lévő, pénzzel teli befőttes üveget. Kihasználva az idős asszony figyelmetlenségét, kifosztotta: elvette a szekrényből az üveget a benne lévő 1 millió forint spórolt készpénzzel, majd távozott.

bíróság bűnügy, lopás, kifosztotta
Kifosztotta idős áldozatát a román szőnyegárus
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A férfi az eljárás során megtérítette áldozata kárát, és a bűnösségét a váddal egyezően beismerte, a tárgyalásról lemondott – olvasható a közleményben. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában