Bűnügy

2024.04.23. 12:32

Letartóztatták a látássérült férfit meglopó kecskeméti nőt

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását egy 56 éves kecskeméti nőnek, akit csalással gyanúsítanak.

Horváth Péter

A megalapozott gyanú szerint a nő március 24-én Kecskeméten, az Irinyi úton azzal ment oda egy látássérült férfihoz, hogy bekíséri egy közeli gyógyszertárba. Ezután egy bankautomatához mentek, hogy abból csekk befizetés céljából 10 ezer forintot vegyenek fel. A férfi behelyzete a bankkártyáját az ATM-be, majd beírta a PIN kódot, azonban a nő ütötte be a felvenni kívánt összeget. Kihasználva a sértett betegségét, több alkalommal, kisebb címletekben, összesen 53 ezer forintot vett fel, majd magára hagyta a férfit – írja közleményében a Kecskeméti Törvényszék.

csalás, bűnügy, kék hír
A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását egy 56 éves kecskeméti nőnek, akit csalással gyanúsítanak.
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A járásbíróság a bejelentett munkahellyel nem rendelkező nő letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el, mivel korábban hasonló bűncselekmény miatt indult ellene büntetőeljárás. Akkor megszüntették az eljárást,mert megfizette a kárt. Ebben az ügyben a bíróság döntése a letartóztatásról végleges. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában