Kiskunfélegyháza

2023.05.24. 09:18

Vádemelés: Úgy mellkason rúgta a nőt, hogy eltört a bordája

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki egy italozás alatt kialakult vita hevében olyan erővel rúgta mellkason nő ismerősét, hogy eltört a bordája. A férfinak emellett öt további bűncselekményért is felelnie kell - írja közleményében a Bács-kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

Forrás: Shutterstock.com / Illusztráció

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi kétszer is bántalmazta nő ismerősét, mindkét alkalommal a közös italozás fajult vitába, majd bántalmazásba. Először tavaly augusztusában a vádlott úgy mellkason rúgta a sértettet, hogy eltört a nő bordája. Idén januárban az arcán rúgta meg a sértettet, aki ettől könnyebb sérüléseket szenvedett.

A közlemény szerint nem csak bántalmazás miatt emel vádat az ügyészség a férfi ellen. A vádlott tavaly egy kiskunfélegyházi áruház előtt látta, amikor az egyik pénztáros a pénztárcáját a boltban felejtő sértett után indult, hogy visszaadja neki a tárcáját, de nem járt sikerrel. Ezt kihasználva a férfi negyed óra múlva azzal kereste meg az áruház vezetőjét, hogy a sértett őt küldte a boltban felejtett pénztárcájáért. A megtévesztett boltvezető odaadta pénztárcát, amiben 22 ezer forint volt.

Az ügyészség a közleményben kitér arra, hogy a férfinak két lopás miatt is felelnie kell. Októberben volt munkaadójának ingatlanjáról lopott. A férfi tudta, hogy a sértett hol tartja a melléképület kulcsát. Amikor a főnöke nem volt otthon, bement és egy láncfűrészt, egy mobiltelefont, valamint kannákban 50 liter gázolajat, 10 liter benzint és 20 liter bort zsákmányolt, a melléképületből, összesen több mint 60 ezer forint értékben.

Más lopást is elkövetett a férfi. Idén januárban a vádlott kerékpáron haladt és úgy emelte le karjáról a mellette telefonáló sértett táskáját, majd eltekert a helyszínről. A táskában a sértett iratai és bankkártyája mellett 40 ezer forint is volt. A lopott kártyát a férfi még aznap odaadta egy ismerősének, akit megkért arra, hogy cigarettát és alkoholt vegyen neki, de a bank elutasította a tranzakciókat.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit súlyos testi sértés, lopás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével, valamint könnyű testi sértés, lopás és csalás vétségével vádolja. A többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést indítványoz a vádhatóság.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában