Frissítve / Galériával

2022.08.09. 17:34

Francia terepjáró és furgon ütközött az M5-ösön, a helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak

Baleset történt az M5-ösön kedden délután.

Donka Ferenc/delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc/delmagyar.hu

Frissítve (20.47):

Információink szerint egy francia terepjáró és és egy furgon ütközött össze, majd felborultak az M5-ös autópályán Balástya határában. Szeged felé haladt a francia terepjáró, amikor női vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, a belső szalagkorlátnak ütközött, majd a sofőr ellenkormányzott, amitől a terepjáró felborult és tetején állt meg, közben egy furgonnal is összeütközött, ami felborult. 

A helyszínre mentőhelikopter és több mentőautó is érkezett, azt jelenleg még nem tudjuk, hogy pontosan hány személyt szállítottak el. A kiérkező tűzoltók áramtalanították a járműveket. A helyszíni szemle és a mentés idejére teljesen lezárták az érintett útszakaszt, ami miatt hatalmas torlódás alakult ki a Szeged felé vezető oldalon. 

Egyes autósok a torlódást látva visszatolattak a sztrádán a kisteleki lehajtóig, majd onnan az 5-ös főúton tudtak tovább haladni. 

Úgy tudjuk, hogy a francia terepjáró után még több francia terepjáró is haladt konvojban, mindegyiket nő vezette és utasaik is nők voltak. 

A baleset pontos körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(19.14):

Az elsődleges információk szerint a balesetben senki nem sérült meg – írja a police.hu.

A rendőrségi közlemény szerint a műszaki mentés 17 órakor teljes útlezárás mellett kezdődött meg, 17 óra 45 perctől azonban a leállósávban megindult a forgalom.

Korábban írtuk:

Összeütközött két gépkocsi az M5-ös autópálya 145-ös kilométerszelvényénél, Balástya térségében, a Röszke felé vezető irányban. A kisteleki hivatásos tűzoltók mellett egy mentőhelikopter érkezett a helyszínre, valamint a balesethez tartanak a szegedi hivatásos tűzoltók és a társhatóságok is. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában