BAJA

2020.12.20. 10:57

Gazdaságfejlesztési stratégiát dolgoztak ki

Az Európai Unió következő, 2021–2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség a Dél-Alföldnek, benne pedig minden településnek – hangzott el azon a konferencián, amit néhány nappal ezelőtt tartottak Szegeden.

Márton Anna

Kiss Balázs, Vedelek Norbert és Nemesi Pál

Forrás: Petőfi Népe

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztési stratégia megalkotásának zárórendezvényén részt vett Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat alelnöke, aki hírportálunkat a részletekről tájékoztatta.

– A Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztési stratégiának köszönhetően a Dél-Alföld gazdaságfejlesztését hamarosan mi, akik itt élünk, megtapasztalhatjuk. Elkészült ugyanis a közel 500 oldalas stratégia, és ezt már leadták a minisztériumok felé – mondta Vedelek Norbert.

Az eseményen elhangzott, hogy az ország gazdaságfejlesztési zónái közül elsőként készült el a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztési stratégiája. A zárórendezvényen részt vett dr. Botos Gyöngyvér, a Miniszterelnökség településfejlesztésért felelős helyettes államtitkára is, aki megerősítette, hogy a fejlesztési stratégiában kidolgozott tervek megvalósításában a Miniszterelnökségre is számíthatnak.

Mint ismeretes, a gazdaságfejlesztési munka régiónkban prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére indult el a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiájának kidolgozása kapcsán. Ezt a tevékenységet a Szegedi Tudományegyetem koordinálta, több munkacsoport közreműködésével – versenyképesség munkacsoport, határon átívelő társadalmi kohézió munkacsoport, klímabarát, erőforrás-hatékony környezeti fejlesztések munkacsoport.

– Az Európai Unió következő, 2021–2027-es költségvetési ciklusa nagy lehetőség a Dél-Alföldnek, benne pedig minden településnek, így Bajának és térségének is. Bízom benne, hogy a térség fejlődni fog és mindenki hamarosan tapasztalni fogja a gazdaságfejlesztés jótékony hatásait – tette hozzá Vedelek Norbert alelnök.

Kiss Balázs, Vedelek Norbert és Nemesi Pál
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!