Bács-Kiskun

2 órája

Színekkel, dekorációval az ősz vidám hangulata dominálhat otthonunkban

Az indiánnyár remek alkalom otthonunk újjávarázsolására. Az ősz kétoldalú: egyrészt hozza az elmúlás érzését, másrészt lehetőséget ad egy kis lelki feltöltődésre otthonunkban. Akinek kedve van, feldobhatja otthonát őszi dekorációval, mely egyszerre sugall meghittséget és vidámságot a sok színével.

Maksa Balázs

Minden évszaknak megvan a maga szépsége, az ősz a színek terén élen jár. Aki borongósnak, szomorúnak érzi ezt az évszakot, annak érdemes átfordítania a gondolatait, és megtalálni benne a szépet. Erre kiváló gyógyír otthonunk őszi dekorálása.

őszi dekor, dekoráció, ősz,
Őszi dekoráció otthonra
Fotó: Shutterstock

Az ősz remek alkalom a feltöltődésre

A nyáron rengeteg időt töltünk a szabadban, az ősz inkább a begubózásról szól otthonunkban. Jólesik egy tea mellett olvasni egy jó könyvet, és kivételesen nem a telefont bújni, újabb sorozatot megnézni. Egy könyvvel új világ tárulhat elénk. Gyújthatunk hozzá illatos gyertyát, illóolajos párologtatót vagy füstölőt.

A természet kincsei

Az indiánnyár kellemes időjárását, de még a kissé hűvösebb őszi napokat is sokan kihasználják, kirándulnak a természetben. A kikapcsolódás mellett a természetben szép terményeket is szedhetünk, például tobozt, makkot, gesztenyét, melyek még jól jöhetnek a lakás feldíszítéséhez. Rájuk pillantva télen is feleleveníthetjük a kirándulás boldog pillanatait.

Színpompás őszi hangulat

Az őszi dekoráció nagyon sokféle lehet, csak a kreativitásunk szabhat határt. Vásárolhatunk készen dekorációkat, ma már boltok sokasága kínál tetszetős kiegészítőket. Ezekből magunk is felöltöztethetjük otthonunkat, és ne feledkezzünk meg a bejárati ajtó környékéről se. Így amikor belépünk, már jobb kedvünk lesz. Aki ügyes kezű, határtalan a fantáziája, maga is elkészítheti a díszeket.

Engedjük szárnyalni fantáziánkat!

Alapvetően bármit felhasználhatunk, ha magunk készítjük el a dekorációkat. Jól jöhetnek a színes tökök, a száraz virágok, a bogyós termények, tobozok, gesztenyék, makkok. A díszekbe tehetünk előre megvásárolt, őszi hangulatot sugalló sündisznókat vagy sütőtökös kis figurákat. De akár mi magunk is megvarrhatjuk a sütőtököket vagy kreálhatunk kis figurákat. Alapnak tehetünk például faágat. A színeknél leginkább a sárga, narancssárga, bordó árnyalatok domináljanak, és persze egy kis zöld és barna is jöhet.

A virágot se hagyjuk ki!

Vehetünk rendszeresen vágott virágot az otthonunkba, de kreatív újságok, videók segítségével mi magunk is készíthetnünk színpompás csokrokat, melyek hónapokon át jól mutatnak. A váza helyett tehetjük akár kifaragott tökbe is.

Asztal- és ajtódíszek

Készen kapható koszorúalappal dolgozva nagyon szép asztal- vagy ajtódíszeket készíthetnünk, őszi termények, szárazvirágok, színes gyertyák, masnik és figurák felhasználásával. Akinek ez nem fér bele az idejébe, annak érdemes szétnéznie az üzletekben, az őszi hangulatú díszek választéka már most óriási. Ne féljünk a színektől, feldobják a hangulatot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!