Férfi divízió I/A-vb

2024.05.05. 09:53

Hári és Bálizs az élcsoportban

Hári János, a feljutó magyar jégkorong-válogatott csatára lett a bolzanói divízió I/A-világbajnokság legponterősebb játékosa, míg Bálizs Bence a második legjobb a kapusok között.

MW

Hári János (b) és a dél-koreai Be Szanghoa bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság második fordulójában játszott Magyarország - Dél-Korea mérkőzésen a Sparkasse Arenában 2024. április 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Hári három góllal és három gólpasszal járult hozzá az elitbe kerüléshez. Varga Balázs - aki az olaszok elleni hosszabbításban beütötte a győztes gólt - kétszer volt eredményes és három asszisztot is jegyzett, így öt pontjával holtversenyben a hatodik helyen zárt. 

Hári a góllövőlistán a harmadik, Sofron István pedig kétszer talált be - igaz, eltiltás miatt egy találkozót kihagyott -, ő pedig a kilencedik.   

Hári, Varga, a honosított Nilsson Henrik, Ortenszky Tamás, valamint Szabó Bence három-három gólpasszal holtversenyben az ötödik helyen zárt. Hári a korongelhozatalokban is jeleskedett, 46-ot megnyert, 42-t elveszített, az 52,27 százalék a kilencedik legjobb a centerek között. A lőtt és kapott gólokat összegző úgynevezett plusz/mínusz mutatóban Ortenszky plusz 6-tal a negyedik, Hári plusz 5-tel az ötödik (7 lőtt gól/2 kapott), Garát Zsombor ugyancsak plusz 5-tel (6/1) a hatodik.   

Sofron 29 perc kiállítással (két kétperces, valamint az öt perc plusz 20 perccel számolt végleges kiállítás) a legszabálytalanabb volt az egész mezőnyben.   

A kapusok között a szlovén Gasper Kroselj (96 százalék védési hatékonyság, 1,01-es kapott gólátlag) mögött Bálizs volt a második (95 százalék, 1,58).

STIPSICZ Bence; BÁLIZS Bence
Stipsicz Bence (b) és Bálizs Bence kapus a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság utolsó, ötödik fordulójában játszott Szlovénia-Magyarország mérkőzésen 2024. május 4-én
Fotó: Szigetváry Zsolt / Forrás: MTI

A válogatott emberelőny-kihasználásban (13 fór, 2 gól), valamint emberhátrány-kivédekezésben (16 hátrány, 3 kapott gól) egyaránt a negyedik lett a hatos mezőnyben. A lövési hatékonyságban viszont a második, miután 132 lövésből 15-ször talált be (11,36 százalék).   

A torna különdíjazottjai:

Legjobb kapus: Gasper Kroselj (szlovén)
Legjobb hátvéd: Thomas Larkin (olasz)
Legjobb csatár: Rok Ticar (szlovén)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában