Egyedülálló élet- és karrierút

2024.07.22. 14:30

Lehoczky Zsuzsa nevét vette fel a Budapesti Operettszínház Raktárszínháza

A Lehoczky Zsuzsa Kisszínház nevet vette fel a színművész születésnapja alkalmából a Budapesti Operettszínház Raktárszínháza – tájékoztatta az intézmény hétfőn az MTI-t.

MW

Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, miután átvette a Nemzet Színésze címet Vidnyánszky Attilától, a Nemzeti Színház főigazgatójától a Rómeó és Júlia című dráma előadása után a Nemzeti Színházban 2021. június 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Lehoczky Zsuzsa olyan élet- és karrierutat tudhat magáénak, amely egyedülálló a huszadik századi magyar művészvilágban. Egészen fiatalon lépett fel először táncosként, majd szubrett szerepkörben vált ismertté, később pedig teljesen eltérő szerepekben és műfajokban is jeleskedett

– idézik a közleményben az operettszínház főigazgatóját.

Kiss-B. Atilla kiemelte: Lehoczky Zsuzsa primadonnaként, drámai szerepekben és tévéjátékokban egyaránt elbűvölte a nézőket. Hosszú évtizedek óta szórakoztat magas színvonalon, egyaránt elnyerve a közönség és a szakma szeretetét, tiszteletét, nagyrabecsülését.

„Választott hivatásának olyan legendás képviselőivel lépett együtt színpadra, akikkel rajta kívül csak nagyon kevesen”

– hangsúlyozta a főigazgató.

A Raktárszínház a művész születésnapján, július 18-án vette fel a Lehoczky Zsuzsa Kisszínház nevet. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagját – akit a zenés színházi műfajból elsőként választottak a nemzet színészei közé – szűk körben köszöntötték – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!