Bár van vele dolog, egy-két jól bevált trükkel a legmacerásabb munkafázis is leegyszerűsíthető – írja a Vidék íze.
Ami nagyon fontos: válasszon jó minőségű hozzávalókat.
A tej legyen legalább 2,8, de inkább 3,5 százalékos zsírtartalmú, de még jobb, ha felforralt házi tejet használ.
A tojások sárgája nagyon fontos, ettől lesz szép napsárga színe a sodónak, így, ha teheti válasszon bio vagy házi tojást!
Használjon igazi vaníliarudat, ne vaníliaaromát vagy vaníliás cukrot: megéri, ez adja a madártej egyedi zamatát.
A tojásfehérjébe keverhet néhány csepp ecetet, hogy felverve szép fényes legyen!
A jól felvert tojásfehérjének nem mindegy, hogy milyen hőfokon főzi, a legjobb a forrás előtti állapotban lévő tej, de van, aki vízben főzi a fehérjét.
Amennyiben a hagyományosnál még finomabb, krémesebb állagú madártejet szeretne, akkor a felhasznált tejhez számítson 2 deciliter tejszínt is.
A folyamat legkevésbé kellemes része a habgaluskák készítése: sok tej kell a főzésükhöz, ami könnyen odaég, a galuskák hajlamosak szétesni főzés közben. Ezt kétféleképpen úszhatja meg: használja a mikrót, amiben összesen egyetlen perc alatt elkészülnek, és tökéletesek lesznek; vagy egy magas, műanyag tálban verje fel a fehérjét, majd zubogó, forró vizet öntsön rá. Hagyja keményedni, és 10 perc után, evőkanállal, szaggasson galuskákat belőle!
Borítókép: illusztráció