2018.09.06. 15:00
A Stílusos Vidéki Éttermiség idén a Bolyki-völgybe látogat
Szép tájak és ínycsiklandozó falatok várják azokat, akik ellátogatnak a hagyományos éves közönségtalálkozóra.
A SVÉT azért jött létre, hogy új helyeket és ízeket fedezzenek fel az országban és bemutassák a gasztronómia kedvelőinek.
Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnöke, és Macsinka János, az egri Macok Bisztró séfe a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy a rendezvény célja, összehozni a vendégeket és a séfeket, valamint új nyersanyagokkal, ízekkel ismertetni meg a kilátogatókat. A rendezvény tematikája, hogy az ételek bemutatásával a helyi termelők, helyi nyersanyagok piacra jutását próbálják meg elősegíteni.
Ahogy ezt korábban a heol.hu is megírta, a jubileumi 10. közönségtalálkozó helyszíne ezúttal Eger és a Bolyki-völgy lesz, így az ebben a régióban fellelhető nyersanyagok és fűszerek kapják a fő hangsúlyt, például a pisztráng vagy a gomba.
A szeptember 16-i rendezvényre a SVÉT honlapján regisztrálhatnak, a Mokkában lefolytatott teljes beszélgetést pedig itt is megtekinthetik: