Vélem-én

2008.11.14. 09:56

Betoppant a csúcstechnika

Feltartóztathatatlanul tör előre a technika. A szórakoztató ipar bekebelezését követően a szintén nagy pénzekkel kecsegtető egészségügy sem kerülheti el sorsát. Szerencsére.

G. Zs.

Végül is nem mindegy, milyen eszközökkel piszkálják féltett szervezetünket, illetve szerveinket a doktorok. Mondjuk legjobb, ha semmivel, de bizonyos esetekben ez nehezen elkerülhető. Olyankor jó szolgálatot tehet a kórházban rendelkezésre álló csúcstechnika.

A Baján beüzemelt digitális röntgen egyébként mintegy megelőző funkciót is betölt az egészségvédelemben. Így ugyanis sokkal nehezebb lesz elcserélni egy-egy beteg nevét, adatait – ahogy az korábban itt-ott előfordult az országban. Tehát megnő a valószínűsége annak, hogy az orvosi beavatkozásra szoruló páciens valóban a szükséges ellátásban részesül. Műtőben például ez nagyon előnyös lehet.

Baja tehát immár jól áll e tekintetben, de pénzügyi téren a kettősség jelen van a kórház mindennapi életében.
Egyrészt jelentős beruházások zajlottak az elmúlt esztendőkben. Megújult a műtő, a sebészet, új helyre költözött minap a rehabilitációs osztály. Utóbbira hetvenmillió forintot nyert az intézmény. A szerdán beüzemelt digitális röntgen harminchat milliót kóstál. Kigazdálkodta a kórház. Hatékonyabbá válik az orvosi munka, lerövidül a betegek várakozási ideje. Szóval megéri.
Másrészt a rehabilitációs osztály ünnepélyes avatása előtti napokban éppen hetvenmilliót kért és kapott a főigazgató az önkormányzattól. Kellett a készpénz a napi kifizetésekre. Ilyen az élet.

Két dolog biztos: beruházásokra, fejlesztésekre mindig szükség lesz a kórházban. Meg városi támogatásra is.

 

Címkék#Lapszél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában