Gazdaság

2008.10.18. 10:03

Négy Bács-Kiskun megyei település az OTP tiltólistáján

Az MKB Bank után az OTP is szigorít a hitelfelvételeken. Pénteken az RTL Híradójában hallottuk, hogy majd’ 400 település lakóinak házát ezentúl nem fogadja el a bank ingatlanfedezetként a hiteleknél.

rtlhirek.hu/Baon.hu

A legtöbb ilyen falu Borsodban van. De Bács-Kiskunban is akad 4 olyan település, amely a településminősítő lista hármas csoportjába tartozik, vagyis az ott lakók az OTP-nél sem lakáshitelt, sem jelzáloghitelt nem tudnak felvenni.

A négy Bács-Kiskun megyei település

Bácsszőlős

Csikéria

Mátételke

Tataháza



Az ingatlanközvetítő cégek szerint a feltételeken hamarosan szigoríthat a többi bank is.

A kereskedelmi csatorna úgy tudja, hogy a bank három csoportba sorolja a településeket az alapján, mennyire adhatók el az ingatlanok. Ahol a legkevésbé, azokon a településeken többé nem fogad el ingatlanfedezetet az OTP. Azaz az ott élők a banknál sem lakáshitelt, sem más jelzáloghitelt nem tudnak felvenni. Az OTP elismerte, hogy szigorítanak, de a részletekről nem beszélnek.

„A nemzetközi pénzpiaci hatások és a reálgazdasági folyamatok miatt a hitelfelvétel feltételein szigorítottunk” – mondta Illés Zoltán, az OTP Lakossági Igazgatóságának ügyvezetője.

A hét vezető magyar bank pénteken közös közleményt adott ki. Azt írják, a bankrendszer stabil, és a devizahitelezés megmarad, igaz, a feltételek szigorodnak, és a svájci frank alapú hitelek helyét a forint és euró alapú kölcsönök veszik át.

 

Csikéria

Mátételke

Tataháza A hét vezető magyar bank pénteken közös közleményt adott ki. Azt írják, a bankrendszer stabil, és a devizahitelezés megmarad, igaz, a feltételek szigorodnak, és a svájci frank alapú hitelek helyét a forint és euró alapú kölcsönök veszik át. -->

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!