Kék hírek, bulvár

2008.04.16. 10:09

Késsel-villával ölt, de csak verést ismer el a hajléktalan

Ártatlannak mondja magát az a hajléktalan férfi, akit a vele élő nő meggyilkolása miatt állítottak bíróság elé, Kecskeméten.

N.N.M.

A különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény tavaly július 13-án este történt Kecskeméten. Másnap reggel találták meg a Máriavárosi vasútállomáson álló, használaton kívüli vagonban az asszony holttestét. A rendőrök azonnal T. Jánost (56) gyanúsították, akiről a kecskeméti hajléktalanok tudták, hogy a nő élettársa. Arról is beszéltek a nyomozóknak a meghallgatott hajléktalanok, hogy az alkoholfüggő, és eddig 16 alkalommal – egyebek között zsarolás, lopás, súlyos testi sértés miatt – büntetett férfi ittasan többször is megverte a nőt.

A nyomozás során kiderült, hogy bűntény napján a pár napközben italozott és Kecskemét belvárosában csavarogtak. Este 10 óra körül tértek „haza” a vagonba, ahol összeszólalkoztak. Az asszony a férfit arcon csapta, aki feldühödött és ököllel viszonozta az ütést. Közben – állítja az ügyészség – fojtogatta, majd a kezébe került egy konyhakés és két villa, ezekkel is sebeket ejtett az asszony testén. Az orvos szakértők szerint az órákig tartó bántalmazás az asszonynak iszonyatos gyötrelmet okozott és a hálához vezetett. Noha egy esetleges, időben történő orvosi beavatkozással még megmenthető lett volna.

A büntetőügyben most kezdődött a bírósági eljárás, azonban „csupán” a verést ismeri el a vádlott. Emiatt az orvos szakértők véleményeinek igen jelentős szerepük lesz majd a bíróság előtt. Ítéletet várhatóan májusban hirdet az ügyben dr. Sárközy Szabolcs.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!