Kecskemét

2023.08.20. 15:22

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el Szabó Sándor tárogatóművész munkásságát

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta Szabó Sándor tárogatóművész az állami ünnepünk alkalmából.

Sebestyén Hajnalka

Szabó Sándor tárogatóművész

Fotó: Beküldött fotó

Szabó Sándor tárogatóművésznek, a Gregus Tárogató Kvartett alapítójának, zenei vezetőjének a tárogatóművészet hagyományainak megőrzése érdekében végzett áldozatos munkája, kiemelkedő zeneművészi tevékenysége elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetését adományozta Novák Katalin köztársasági elnök. A rangos állami elismerést szombaton Budapesten vette át. 

Szabó Sándor egy, a világon egyedülálló tárogató együttes, a Gregus Tárogató Kvartett vezetője, kórusvezető, a Bács-Kiskun Megyei Kórház „MEDrigál” nőikarának karnagya. Korábban közel 3 évtizeden át volt a Kecskeméti Katona József Színház zenekarának tagja, klarinét és szaxofon hangszereken. Tanított gimnáziumban éneket, vezetett középiskolai és felnőtt kórusokat, játszott több klarinét és szaxofon együttesben. 2004-től egy évtizeden át saját költségen kiutazva tanított a székelyudvarhelyi Palló Imre Líceum fúvós táborában.

Kedvenc hangszerén, a - 2014 óta „Hungarikum” - tárogatón 16 éves kora óta játszik. Magyarország számtalan településén lépett már fel, de megismerhették játékát Ausztriában, Dániában, Németországban, Szlovákiában, Kárpátalján, Erdélyben és Délvidéken is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában