Labdarúgás

2024.05.14. 16:23

Horváth Krisztofer, a KTE játékosa bekerült a válogatott Eb-keretébe

Kedden hirdette ki a magyar válogatott Eb-keretét Marco Rossi, a labdarúgó nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, aki a következő hetekben már az Európa-bajnokságra készül a csapatával. A keretbe bekerült Horváth Krisztofer, a Kecskeméti TE labdarúgója is.

Vincze Miklós

Horváth Krisztofer, a Kecskeméti TE játékosa nem újonc a nemzeti tizenegyben, eddig ugyanis már két alkalommal is pályára léphetett a válogatottban, tavaly nyár óta Marco Rossi rendszeresen küldi neki a meghívót. 

Horváth Krisztofer, labdarúgás, KTE, válogatott
Horváth Krisztofer bekerült a magyar válogatott Eb-keretébe
Fotó: mlsz.hu

A játékos a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen debütált, majd a Montenegró elleni Eb-selejtezőn is lehetőséget kapott. Ebben az idényben – minden sorozatot figyelembe véve – 35 tétmérkőzésen 12 gólt és 9 gólpasszt adott a Kecskeméti TE színeiben.

A kapitány a keddi kerethirdetésen már nem bő, hanem kész keretet hirdetett, ez azt jelenti, hogy huszonhat játékos utazhat el júniusban az Európa-bajnokságra, ugyanakkor öt tartalékot is kijelölt a szövetségi kapitány. A kontinenstorna előtt két mérkőzésen bizonyíthatnak még a játékosok, június 4-én Írországban lépnek pályára, majd június 8-án hazai környezetben Izrael lesz az ellenfelük. Az Európa-bajnokságon június 15-én, Svájc ellen rajtol el a magyar válogatott, június 19-én Németország, június 23-án pedig Skócia következik a csoportkörben.

A Kecskeméti TE-ből a nemzeti tizenegybe behívott játékos még soha nem vett részt Európa-bajnokságon, így a hírös városi egyesület számára már az önmagában történelmi siker, hogy játékost adhat egy nagy nemzetközi tornára.

A magyar labdarúgó-válogatott 26 fős, bő kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC), Fiola Attila (Fehérvár FC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Freiburg)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Servette), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre), Schäfer András (Union Berlin), Callum Styles (Sunderland)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Tartalékok:

Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK), Vécsei Bálint (Paksi FC)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában