Múltidéző

2024.04.28. 21:27

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk az olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból. Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, múltidéző, régi fényképek
Fotó: Olvasói fotó

Régi emlék 

Kiskunfélegyházán Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona évtizedeken át dolgozott a Csanyi úti Vegyipari Gépgyárban, nagyszerű kollegákkal. Sokat ünnepeltek együtt. Ez a felvétel 1989-ben készült, Simon Józsefné Terike nyugdíjba vonulását tették még emlékezetesebbé. Olvasónk (balról a második) hosszú időn át ismerte Simonnét, hiszen korábban a Mélyép vállalatnál is munkatársak voltak.

nosztalgia, múltidéző, régi fényképek
Fotó: Olvasói fotó

Gyerekek 

Páhiról Andrássy Gyula egy újabb családi fotóval idézné meg a múltat. Kisebbik fia, Tamás és kis barátja látható rajta 1980 körül.

nosztalgia, múltidéző, régi fényképek
Fotó: Olvasói fotó

BÁCSBER 

Kecskemétről, Csordás Erzsébet a közelgő BÁCSBER találkozó kapcsán újabb nosztalgikus fotót mutatna be. A közel 30 éve megszűnt Bács-Kiskun Megyei Beruházási Vállalat, azaz a BÁCSBER régi kollektívája május 11-én jön újra össze, hogy közösen elevenítsék fel élményeiket. Ez a fotó egykoron, 1977 körül örökítette meg a dolgozókat egy ünnepi értekezlete  ,ahol az esemény fényét a vonósnégyes is emelte. Balról: Berkes László és Csányi Sándor látható.

nosztalgia, múltidéző, régi fényképek
Fotó: Olvasói fotó

Balaton partján 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár fotóalbuma rejti ezt az 1980-as éveket idéző fényképet. Balatonon, az iskolai tábor vidám pillanatát kapták lencsevégre az utókornak. A tábor nagyszerű hangulatban zajlott le. Sok kedves emléket őriz róla Olvasónk. 

nosztalgia, múltidéző, régi fényképek
Fotó: Olvasói fotó

ONI-s lányok 

Kecskemétről Balogné Imrefi Anna 1974-ba kalauzolná el a nosztalgiázókat. Az Országos Nevelő Intézet (ONI) diáklányait délutáni kimenő alatt fotózta le Juhász Rózsa barátnőjük a közeli parkban, aki ezután a fotós szakkörön laborálta is a felvételeket. Balról Szalai Rita, jobbról Polyák Etelka, középen Imrefi Anna. Az Olvasónk fényképe már az ONI udvari raktáránál készült.

nosztalgia, múltidéző, régi fényképek
Fotó: Olvasói fotó

Ópusztaszer 

Kecskemétről Kovács István költő 1996-os emlékét idézné fel ezzel a fotóval. Az 1100 éves Millecentenáriumi ünnepség jegyében Ópusztaszeren a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Társasága képviseletében ő is részt vett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában